Vietnes sadaļas

     

Aktualitātes-2020

Sēnes Dabas muzeja izstādei 2020
Fungi for the exhibition at Natural History Museum, 2020
 

Šajās lappusēs tiek atainoti interesantākie mikoloģiskie atradumi, kurus gadījies uziet mūsu fotogrāfam vai senes.lv sadarbības partneriem. Pretstatā agrākajām hronikām, vairs tikpat kā neatspoguļojam ikdienišķās norises sēņu valstībā, jo tās ik gadu ir vairāk vai mazāk līdzīgas.

 
Janvāris (no 01.01) Februāris – marts Aprīlis – maijs Jūnijs Jūlijs Augusts Septembris Oktobris Novembris


 

Pēc vienošanās ar Latvijas Dabas muzeju senes.lv personāla galvenais uzdevums sēņu izstādes gatavošanā šogad bija sagādāt gan dažādas retākas sēnes, gan arī tādas parastākas, kuras tradicionāli izraisa apmeklētāju pastiprinātu interesi, taču nereti ir tieši uz izstādes laiku gana grūti atrodamas.

 
 

Šīs reti sastopamās stāvās korallenes mums paveicās uziet un ievākt izstādei kādā Krimuldas novada nostūrī, kur tās nekad agrāk nebija augušas.

 
 

Toties šo koraļļu dižadateni ievācām atradnē, kuru zinām jau gadus desmit. Arī pavecā kastaņu smilšbeka bija turpat netālu, pazīstamā atradnē.

 
 

Lai gan mūsu tradicionālā loma ir sagādāt izstādei retumus, kā arī parastākas, taču ar neparastākām īpašībām apveltītas sēnes (piem., zemestaukus),
nepaejam garām arī izciliem "banālo" sugu eksemplāriem. Šis priežu baraviku duets mums patrāpījās Amatas novadā (diemžēl, tuvu izstādes beigām).

 
 

Šie bumbieru pūpēži bija uz irstošā celma izveidojuši skaistu kompozīciju. Tādēļ tie tika aizgādāti uz izstādi ar visu augteni!

 

 
Janvāris (no 01.01) Februāris – marts Aprīlis – maijs Jūnijs Jūlijs Augusts Septembris Oktobris Novembris
 

Vietnes sadaļas